За съжаление отново първо чужди служби трябваше да открият, че имаме

...
За съжаление отново първо чужди служби трябваше да открият, че имаме
Коментари Харесай

Чужди служби хванали шпионите в Руската църква

„ За съжаление още веднъж първо непознати служби трябваше да открият, че имаме следващия разузнавач в България. И по-късно нашите служби реактивно направиха това, което направиха “.

Това сподели по Нова телевизия съпредседателят на „ Продължаваме промяната “ Кирил Петков по отношение на експулсирането на трима чиновници на съветската черква в София во главе с архимандрит Васиан Змеев.

По думите му е пропуск на ДАНС, че Змеев и другите двама чиновници, които са от Беларус, са експулсирани едвам в този момент, а не по-рано.

„ Ако през днешния ден към този момент знаем, че той е бил разузнавач на съветските служби, той е бил разузнавач на съветските служби от 5 години. Всъщност това е нещото, за което приказваме от самото начало. Че до момента в който не проработят българските служби по същински метод, по самодеен метод – действително националната сигурност е под риск. Не може една Северна Македония да има по-добра информация за съветските шпиони в България, в сравнение с нашите служби “, акцентира той припомняйки, че РСМ разгласи архимандрита за съветски разузнавач.

И добави: „ Просто си проличава, че нашите служби постоянно работят в резултат на нечие друго изобретение за хора, които са в България или са българи. Това не е обикновено. Така че – в действителност е пропуск. Радвам се, че в този момент са открили и са създали верните дейности. Но това не може да бъде след 5 години –  един разузнавач на непозната страна да оперира под прикритие и чак в този момент да бъде осъзнато “.

На въпрос би ли имал доверие на свещениците, които Русия ще изпрати в България, той уточни: „ Надявам се да бъдат добре тествани, знаейки за тази грозна постъпка  – да използват едни позиции, на които хората имат доверие, за непознати служби. Надявам се да се изпратят просто свещеници, които са там, с цел да извършват своята роля като такива “.

„ Лошото е, че България отново почва да излиза като средище на съветски шпиони, което значи единствено едно. Българските служби не са задоволително самодейни по тази тематика “, безапелационен е той.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР